Кой е цветът на 2016!?

Миналата година по това време съобщихме кой е цветът на 2015! Сега, съвсем логично и отново, ще направим същото!

Какво е Цвят на годината?

Всяка година компанията Panton класира един цвят, който отразява моментното настроение на световното население. Апропо всички дизайнери – от интериорни и модни…до графични биват вдъхновявани и целенасочено започват да използват този цвят, създавайки ТРЕНД-а на идната година! Но да не губим повече време в бла-бла…нека го представим!

Цветът на 2016 е …

interioren-dizain-tsvyat-na-godinata

Изненада! Тази година за пръв път цветът е не един, а цели два /да има, разбираш ли…/. Това са Rose Quartz и Serenity. Или на български казано – бледо розАвко и синичко. Розавкото било лек тон, който внушава чувство за спокойствие. Докато синият е безтегловен и просторен цвят, който затвърждава чувството за облекчение и спокойствие в бурни времена като сегашните.

Тъй като потребителите търсят внимателност към заобикалящата ги среда, то явно са търсени цветове, които психологически изпълняват копнежа им за успокоение и сигурност. Регистриран заедно, Rose Quartz и Serenity демонстрира присъщата баланс между по-топлия тонус на розовото и по-хладното спокойно синьо, което отразява чувството за ред и мир /надяваме се от ISIS да прочетат това!/

Аз лично смятам, че тази година ще има доста коментари относно розовия нюанс и на хората би им било трудно да го възприемат. Тук, разбира се не става дума за България, където цветът влиза в речника ни като „Пепел от рози“, ама малко по-бледи рози… :) и всъщност този цвят е преоткрит по нашите географски ширини като цвят на десетилетието заедно с бледо жълтото и топло кафявото /знаете за какво иде реч/ :)

Очакваме вашите коментари за цвета в полето по-долу! И молим, без излишен хейт :)

Още по темата може да гледате в предаването „Всеки следобед с Криси“, където си имаме седмично участие:

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>