6 съвета преди ремонт.

На път сте да построите мечтаното жилище и вече знаете всичко кое, как къде и колко ще е. Купили сте си последните 3 броя на любимите списания за архитектура и интериорен дизайн, изрязали сте любимите си картинки и сте наясно сте от какво точно се нуждаете и какво ще има вашия нов дом. Дали не сте изпуснали някой дребен детайл, който ще преобърне каруцата по средата на пътя.

remont_allin_bg

Нужно е да помислите от няколко различни ъгли преди да предприемете каквото и да било действие и промяна. Преди всичко се огледайте къде и как живеете в момента…и настройте съзнанието си към една по-добра светлина за новото място. Планирате ли разрастване на семейството, или някое от децата ще напусне семейното гнездо? Ще имате ли гости често и обичате ли да хапвате повече навън? Това са малка част от въпросите, на които вие трябва да си отговорите преди да поверите работата по дизайна на нас :)Непомислените детайли и незададените въпроси могат да ви струват време, нерви и пари. Подготвили сме 5 опорни точки, върху които да помислите преди да стартирате проектирането или ремонта на новото си жилище:

1) Новото разпределение.

Преди да помислите за разпределението на гардероба и как ще разделите рафтовете и чекмеджетата, обърнете внимание на глобалната картина – къде ще са разположени основните зони – кухня, спалня, трапезария, дневна. Има ли достатъчно място за всичко, което искате? Възможно ли е тотална реконструкция на стените или просто с преподреждането на мебелите ще решим всички проблеми и ще изпълним всички желания :)

01_Layout

2) Майсторите!

„Имам един майстор, който прави всичко! Най-добрият е!“ … #FAIL!!! Такова животно като „майстор“, който е добър във ВиК инсталации, Ел. инсталации, боядисване, лепене на плочки, слагане на паркет и пр. НЕМА. Или ако има, то резултатът ще е плачевен на всички фронтове! Последният майстор, с който наш клиент пожела да вкара в жилището си, ОСРА до такава степен обекта, че се наложи да изкъртим цялата баня и да я направим наново…или с други думи +5000лв. отгоре! Работете само със строителна фирма или група, която има технически ръководител, който е наясно с детайлите по изпълнението.

Bath_tiles_ALLIn

3) Отопление и вентилация.

Или разположение на климатична инсталация. 90% от хората купуват климатика след като вече са боядисани стените. Което води до разпробиването наново на стената или по-лошо – монтирането на една бяла пластмасова кутия, минаваща по цялата дължина на стената. #FAIL

aircond

4)Oсветлението

Един от най-подценяваните елементи в едно жилище. Всички забравяме, че след 20ч. естествената светлина се скрива и единствения източник остават лампите. Различните зони имат различна нужда от осветеност – спалнята по-дифузно и леко, докато в кухнята нуждата от светлина във всяко едно кътче на плота е задължителна. Освен силата на осветеност, разположението на лампите е също от значение. Масова и неясна за нас все още е грешката защо в спалните се поставят лампи централно над леглото…Какво осветява тази лампа??? Краката!

5)Кухня

Получили сте забита ъглова кухня на другия край на жилището. Колко познато, а? #FAIL :) Всяко кухненско разпределение може да променяно спрямо това как ви е удобно. Предварително премислете как готвите и от какво пространство имате нужда. Ако правилото за трите метра в кухнята не ви говори нищо, посъветвайте се с професионалист.

Kitchen

6)Ноу Хау, детайли и правилно изпълнение.

Не пестете пари от професионална помощ и не позволявайте мебелистите да „дизайнват“ вашия дом само защото ще получите „безплатен дизайн“ като добавена стойност към мебелите. #FAIL. Те ще изработят мебелите и ще ги сглобят. Нищо повече! За цялостна концепция с материали, бюджети, правилни детайли за изпълнение потърсете помощ от архитекти и дизайнери, които ще ви помогнат да изпълните мечтания си дом от началните скици до последните детайли по изпълнението.

Light_ALLin

 Успех с летните ремонти и ако има какво да добавите в нашия скромен списък, пишете ни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>