IKEA

С тази тема започваме една поредица от няколко теми, свързани със скандинавското чудо ИКЕА.

ИКЕА е сигурно най-обсъжданата и чакана у нас глобална марка. Приличен дизайн, ниски цени, носи се отвън. Философията на шведската мебелна верига е да бъде масова. Да присъства във всеки дом, да се продава на най-ниски цени, така че като ви омръзне диванът след 1 година или 1 седмица да не се поколебаете да го изхвърлите на боклука и да си купите нов.

Интериори с ИКЕА се правят лесно. Няма как да сбъркаш. Голям плюс е за хората, които живеят под наем. Когато сте на квартира и няма как да инвестирате в големи ремонти и мебели по поръчка, все пак има начин лесно и евтино да придадете индивидуалност на жилището си.

Цените в нашата ИКЕА в случая не се наемаме да коментираме поради факта, че се изписаха тонове мастило по темата. ИКЕА се рекламира с това, че на хората не им трябват консултанти за избора, нито транспорт, нито помощ за сглобяване на мебелите. Който обаче поиска такава помощ, ще я получи. От търговеца препоръчват външна фирма, която да се заеме със сглобяването, като превозът на пакети започва от 15 лв. за една бройка.

Няма да навлизаме в повече подробности. Всеки, посетил магазина вече има впечатления. Ние няма и не искаме да ги променяме.

В този и следващите няколко поста ще засегнем темата за интериорите, които са правени в голяма степен с продукти от ИКЕА. Умишлено сме избрали минималистични интериори, които са препратка към скандинавския дизайн. Признаваме – и на нас той ни е слабост.

През миналата година попаднахме на една статия нейде из блоговете за двойка, която наема апартамент без мебели. И само с няколко дребни трика, малко боя и доста спестени нерви успяват да направят своя уютен кът буквално за седмица-две.

Така изглежда апартаментът при наемането :

 

А това са направените покупки :

 

И резултатът :

Промените: една от стените е боядисана в черно, монтирана е малка масичка, нови столове.

На стената — календар с големи цифри вместо картина.

Масичка в оригиналния си вариант е дървена, но подпората и е боядисана в черно като стената, явно,за да не се забелязва.

Имаме и нов домашен офис в нишата за гардероб :

 

Това е реален пример как с малко пари, много вдъхновение и достатъчно желание може да се постигне добра среда за обитаване.

В следващия ни пост ще ви покажем няколко доста сполучливи бюджетни интериора, в които са използвани мебели и продукти от ИКЕА.

Хубав уйкенд и бъдете вдъхновени !

Екипът на ALL in

 

Comments

 1. Диан says

  Всичко е много хубаво,само където е доста по-скъпичко в БГ от колкото в други

 2. says

  По скъпи са мебелите в сравнение с други държави, ама ценово ако се купят мебелите от другаде ще излезе много по – скъпо, даже всъщност точно такива минималистични мебели не съм виждал в магазините за мебели на Арон, примерно ;)

 3. georgi says

  По грозни и неугледни мебели откъм дизайн няма!
  - Тези не са си сменяли моделите от минимум 10 години.
  По света това е най-евтиният избор и съответно некачествен.
  Твърдят че има гаранция но нямат сервиз … .
  Чупи си главата с пакета като го отвориш…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>