Как да изберем диван ?

Битът определя интериора. Дали е вярно или не, няма значение. Една от най-важните мебели в един интериор остава негово величество Диванът. На него се отрежда централно място и изборът му е много важен. На дивана се събирате със семейството си, с приятелите; да гледате телевизия, да пиете кафе; а понякога дори и за легло на гостите. Ние, професионално изкривените веднага казваме и още нещо – за един диван едно от най-важните неща е и неговият Дизайн.

(модел и снимки : Dunlopillo Mid’night)

С няколко думи ще ви дадем няколко съвета какво да гледате когато избирате диван.

1. Материал на рамката – достатъчно здрав да издържлив. Заложете на дървени рамки и избягвайте пластмасовите. Здравата рамка означава дълготраен диван.

2. Пълнеж – избягвайте прекалено меките дивани. След година две хлътват надолу и остават „дупки“ в седалките. Търсете дивани с пяна с висока издръжливост. Тя е малко по-скъпа, но по-удобна и дълготрайна.

3. Плат – трябва да е еластична, устойчива и лесна за поддръжка; да се адаптира към тялото и най-важното – бързо да възвръща първоначалната си форма.

4. Възможност за трансформация – в днешно време динамиката на живот ни кара да използваме мебелите си по различен начин според моментното ни желание. Меката мебел трябва да може да се превръща от канапе във фотьойл или легло, от нисък фотьойл без облегалки в мека табуретка. Ние препоръчваме при избора си на диван да търсите такъв модел, при който е лесно едновременно да седнеш, да легнеш, да работиш или каквото пожелаеш.

5. Дизайн … дизайн … дизайн – „Дизайнът не е как изглежда, а как функционира и как работи“. Всичко, което споменахме горе се отнася до думата „Дизайн“, но външният вид също е от значение когато избираме своя диван. Той трябва да е съобразен с цялостната визия на интериора ни. Разбира се, при по-авангардните помещения може да си позволим да го използваме като контра-ажур на всичко останало и неговия цвят, форма, обем да контрастират на всичко останало. Въпрос на личен избор.

В един от последните си интериори имахме задача да намерим диван, който отговаря на много от изброените изисквания. Накрая намерихме това, което търсим – от Ora-ito за Dunlopillo. Снимките горе показват как диванът може да се трансформира и от меко сядане да става легло. Избрахме черен цвят, за да контрастира на белия под. Снимки от изпълнения интериор очаквайте съвсем скоро :)

А ето един малък пример от нашето ежедневие на какво става свидетел един диван :

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>