Голям дизайн за малки жилища

Как да превърнем тясното жилище в просторен дом?

tv-show-interioren-dizain

След като бяхме при кака Гала в „На кафе“ преди няколко години, днес дойде ред на поредната телевизионна изява! Телевизията е БНТ, предаването е „Здравето отблизо“, а водещата – Мария! Темата както може да се досетите от заглавието бе свързана с маломерните апартаменти. С няколко бързи изречения ще преразкажем предаването, а запис на цялото видео – тук. 

  • Може ли един апартамент от 50м2 да побере всички необходими пространства – хол, кухня, спалня, детска, трапезария?

interioren-dizain-na-malko-jilishte

Както споменахме и в предаването, в едно такова пространство може да се събере всичко, необходимо за доброто пребиваване на двама възрастни, но дете няма да се чувства добре, тъй като е препоръчително още от малко то да бъде отделено в собствена стая, в която да разполага с всичко, което би му било нужно за самостоятелното израстване. А диванът в дневната да се превърне в всекидневна спалня – съгласете се – неудобно е!

  • Най-взискателното помещение в един апартамент? Нейно величество Кухнята!

Независимо колко е голямо едно жилище, кухнята си остава онова място, с които всеки компромис би бил животоспасяващ за романтичната вечеря или съботните палачинки!

kuhnya_interioren-dizainИзползването на скрити механизми, позволяващо съхранението на по-голям обем предмети е желателно. Дръжките са сведени до минимъм, като на тяхно място винаги използваме скрити такива. Кошниците за подреждане на всяка една чиния, чаша, вилица и нож са незаменим детайл, помагащ за внасяне ред в хаоса.

  • Какви цветове да използваме в един малък апартамент и какви не?

Този път отговорът е еднозначен – БЯЛО! И за да не е прекалено стерилно – може да се добави друг контрастиращ цвят  + детайл за акцент. Или да се заложи на по-шарени мебели, пердета и аксесоари. Изборът е ваш!

03_IN

В този наш проект сме заложили изцяло на белия цвят, синьото е акцент при пердетата и дамаските, а декоративното бижу е фототапет от Ню Йорк. Апартаментът е 55м2.

  • Какви мебели да използваме в интериора на малкия апартамент?

Най-добрите мебели за такъв тип жилище са модулните системи, които може да пренареждате и допълвате всеки път когато ви скимне. Избирайте ефирни, ажурни и ненапрягащи окото мебели.

usm-interioren-dizajn-allinstudio

Модулна система на швейцарската компания USM – модулни елементи от метална конструкция. Позволяват абсолютното пренареждане, заменяне и оцветяване на всеки един от панелите и модулите.

  • Кои са най-честите грешки, които трябва да избягваме в един малък апартамент?

Отговорът на този въпрос отново е един и само един – претрупването! Хората като цяло сме вещомани и имаме склонност да събираме в домовете си безброй предмети и боклуци, които не ползваме и въобще не ни трябват! Така, че просто направете списък на всички предмети, които не ви трябват, не ползвате и ги изхвърлете. Това например са всички онези сувенири от пътуванията ни, които стоят и събират прах на някоя лавица в дневната; ваза, в която поставяте цветя 5 пъти в годината или сервизите, които бабите ви е подарила.

Надяваме се информацията да е била полезна! Ако се сетите за нещо, което сме пропуснали, моля пишете ни коментар!

Благодарим!

 

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>