Къде да ходим това лято?

Лято e. Което означава, че всеки събира партакешите и тръгва да ходи някъде. Понякога и ние успяваме да откраднем една-две седмици от годината и се отправяме към някоя мечтана дестинация!

p_vFdlxddlQRntvyg6qOaH8-zQpT5mUbpmJrXtqsIskZbhMB

99,99% от архитектите на планетата планират своите ваканции според това коя сграда някъде по света искат да видят! Да видим дали е така …

Едно от най-големите предизвикателство пред това да се занимаваш с архитектура и дизайн е да „избягаш“. Да намериш време между крайните срокове е лесно. Трудното е да спреш да мислиш за работата си. И това ще го потвърди всеки, който обича работата си.  Независимо дали сме в офиса или на екзотична ваканция, в главата ни винаги се върти дизайн, дизайн, дизайн! Понякога лично аз сънувам стълби…безкрай! Нагоре надолу, нагоре надолу и пак…и пак…

Звучи като проклятие! Ако питате хората около нас…точно така си е! В последните 5 години лично аз съм планирал екзкурзиите си според сградите на Франк Гери, Нормън Фостър, Херцог и Де Мурон, Бярке Ингелс и прочее прочее архитектурни звезди :) Време е обаче това да спре…/поне докато ми мине/!

DSC_9844

В следващите няколко реда, скъпи колеги архитекти, дизайнери и там както сами се определяте, ще споделя няколко яки дестинации /без сгради!!!/, които задължително трябва да посетим:

НОМЕР 1:

Architectural-Bucket-List-Norway-600x307

Норвегия. Там няма небостъргачи.  Няма златни полилеи и хотели седем звезди, нито нещо лъскаво и бляскаво. В Норвегия няма карнавали (не и във вида, в който си ги представяте) и няма градове-мегаполиси. Всъщност изобщо няма големи градове. Най-ценните неща са спокойствието, тишината, чистотата, усмихнатите хора и природата. Най-вече зеленият цвят и красотата на северното сияние!

hamnoy-norway-600x400

Lofoten-Islands-Arctic-Norway-photo-by-Christian-Bothner-600x399

НОМЕР 2:

Architectural-Bucket-List-New-Zealand-600x307

Нова Зеландия. Там също няма сгради и небостъргачи, но пък е сниман „Властелинът на пръстените“, което си е достатъчно само по себе си :)

New-Zealand-600x450

Wharariki-Beach-at-Cape-Farewell-600x400

НОМЕР 3:

Architectural-Bucket-List-Iceland-600x307

Исландия! Определено не заради ледените руси каки! :) Вулкани! Гейзери! /Лорд Евгени Минчев, ти не си в класацията!/ Глетчъри и още дузина природни феномена, които може да се пипнат само там!

nordic-landscape-nature-photography-iceland-24

nordic-landscape-nature-photography-iceland-13

М? Яко, а! Сега cancel-ирайте масата в Бедрум за другата седмица и гнусния хотел на слънчака! Стягайте багажа и беж към една от тези трите!

Аз лично бих избрал някой от двата крайни полюса, ама няма да ме пуснат … Така, че който успее, нека прати картичка и най-важното –> да се чекира във фейса!

Още по темата – 10 причини да (НЕ) излизаш с архитект!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Please type the characters of this captcha image in the input box

Please type the characters of this captcha image in the input box

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>